Sista dagen på denna sommar

Idag är det den 31 augusti. Det räknar jag som sista dagen denna sommar eftersom augusti faktiskt också är en sommarmånad...men tyvärr verkar handeln lätt glömma bort detta och stänger butiker, caféer, restauranger etc redan i mitten på augusti, vilket är synd!
Idag har varit en fin dag. Först besök av vännen Jenny. Vi bor numera nära varandra i jämförelse med vad vi gjort de senaste åren. Detta ska vi ta vara på och ses betydligt oftare vilket jag är otroligt tacksam för.
Har också uträttat ett par ärenden i Mariestad. Skönt att komma hemifrån ibland, man bllir så lätt låst hemma när man bor såhär på landet.
Kvällen har tillbringats med maken. Vi har haft en italiensk afton, såhär på en tisdag.  Det blev kanon och det är något som jag vill rekomendera just Dig. Ta vara på nuet och unna dig lite vardagslyx!
Helgen tillbringades i Sjötorp. Underbart att få bo så nära detta smultronställe!
Mamma och pappa var också där.
Likaså Erik och Mikaela!

En helt vanlig torsdag

Vi gav oss ut på skogspromenad och jag blev påmind om hur härligt det är att komma ut i naturen.
Dock lite skrajj att tokiga tyskar skulle komma fram men som tur var så slapp vi det.
Det fanns massor med svamp i skogen, mer eller mindre ätbar. Vi fick med oss en del kantareller som vi ikväll får avnjuta på en smörgås.
Skolan är i full gång..men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Det är på halvdistans vilket innebär mycket eget ansvar att göra uppgifter och läsa på hemma. Vi har bara ett fåtal träffar och det hade passat mig bättre att träffas varje dag precis som jag hade det i Uppsala. Sänd gärna en extra tanke och håll tummarna för mig!
Per går nöjt hem visslandes brevid fårhagen...
Vi fann också lingon och fin Ljung.
Där bor vi :)

...

Brudbuketten har gjort sitt...
Kaffepaus med farmors skorpor - tummen upp!
Nya soffor
Matrummet
Ljuva toner av Sofia Karlsson strömmar ut genom datorn högtalare. Jag tittar igenom datorns bilder och kan inte göra annat än le...

mariabo

om vardagsting helt enkelt.

RSS 2.0